02 08 05 07 04 03 06
horst keramieke Wereldpaviljoen MondiaalPlatformVenray NCDO miva icco MondiaalPlatformVenlo angy Logo Wilde Ganzen nieuw coslimburg venray MarijnPoelsFilms MondiaalPlatformHorst BoekenSteunenMensen

Wereldfestival 2012Voor de zesde keer organiseerde de Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum het Wereldfestival. Een spetterend evenement met de Wereld als thema dat zich afspeelde bij het uitgestrekte terrein rondom en in ‘t Brugeind in Meerlo, waar zowel binnen als buiten veel te beleven was. Het terrein is in thema’s ingedeeld en omvat een Theater, Bazar, Valley, Gallery en Plaza. Van muziek tot kunst, informatie en educatie, van multiculturele markt tot hapjes, drankjes, shows en spektakel: het was zeker een boeiende middag!

Datum en tijd:             zondag 2 september 2012 van 11.00-18.00 uur

THEATER

Op het podium van het theater zijn de optredens te vinden van multiculturele muziek- en dansgroepen en een koor van honderden zangers en zangeressen. Bij het theater is verder een informatief programma over India en de realiteit van ons project in Chennai te vinden. Er is tevens een grote tombola met honderden prijzen en u kunt vriend worden van SOS.

BAZAR

Op het terrein van de Bazar vindt u een multiculturele markt met tientallen marktkramen voorzien van verrassende koopwaar. Op verschillende tijden zijn er demonstraties met muziek en dans.

VALLEY

Op het buitenterrein is plaats voor workshops, demonstraties en actieve spellen. Leuke activiteiten voor kinderen, maar ook voor volwassenen is er voldoende te beleven.

GALLERY

De Gallery is het terrein van de kunst en is net zoals de rest van het programma voorzien van een werelds tintje. In een riksja kunt u van het Theater naar de Gallery, die zijn plek heeft gevonden op het terrein van kunstenaar Floor Hermans, net achter het Brugeind.

PLAZA

Hongerig geworden? Zin in een drankje? Op de Plaza bent u aan het juiste adres. Hier zijn bijzondere lekkernijen te koop. Daarnaast kunt u er uiteraard ook terecht voor gewonere kost zoals Vietnamese loempia’s, ambachtelijk ijs, friet en gezonde broodjes.

Bekijk hier het programma van het wereldfestival.