05 04 07 02 08 06 03
MondiaalPlatformVenlo icco MondiaalPlatformHorst MarijnPoelsFilms angy Wereldpaviljoen keramieke venray coslimburg miva BoekenSteunenMensen MondiaalPlatformVenray NCDO horst Logo Wilde Ganzen nieuw

Projecten

Verspreid over de wereld steunt SOS Meerlo-Wanssum steeds 3 jaar een ander project. Vanaf 1993, toen we het eerste project in Brazillie ondersteunden hebben we inmiddels al 7 projecten geholpen. In 2017 ondersteunen we de Stichting Kita Juga bij de aankoop van een nieuwe generator.

Bewustwording eerste doel

De projecten die door SOS Meerlo-Wanssum gekozen en gesteund worden zijn aldijd concrete projecten. Goede communicatie met de mensen in het land waar het project zich afspeelt staat voorop en continuïteit van het project is een voorwaarde. SOS Meerlo-Wanssum motiveert bewoners van de dorpen, verenigingen, scholen en bedrijven om acties te houden en zo geld in te zamelen of geld te doneren. Bewustwording komt eerst, hulp aan het project in de derde wereld is een automatisch gevolg. Om de bewustworing te ondersteunen maakt vrijwilliger Marijn Poels op locatie in de derde wereld aangrijpende documentaires.

Projecten over de wereld

Klik op de onderstaande kaart op een van de gekleurde landen voor meer informatie over het project.

Uitzonderlijke Projecten

Soms passen prachtige initiatieven niet binnen de kaders van een driejaarlijks project. SOS vindt het echter zonde om niets met het enthousiasme achter deze initiatieven te doen, dus worden soms uitzonderlijke projecten gesteund. Het abri-project waarbij alle bushokjes in de dorpen van de oud-gemeente Meerlo-Wanssum zijn voorzien van kleurrijke, wereldschilderingen is zo’n uitzonderlijk project waar vooral SOS Young zich voor heeft ingespannen. Andere voorbeelden zijn een extra actie voor Chili na een aardbeving en hulp aan Indonesië na een ernstige brand.