Index - Nieuws - Kinderproject Chili dankt SOS Meerlo-Wanssum voor hulp  
 

Kinderproject Chili dankt SOS
Meerlo-Wanssum voor hulp
 
Zuster Lucienne Hardy van het kinderproject Hogar Esperanza in Chillan (Chili) heeft de vrijwilligers en sympatisanten van SOS Meerlo-Wanssum bedankt voor de steun na de zware aardbeving begin dit jaar. "Zeer veel dank voor alle medewerking", aldus de zuster die meldt dat de aarbeving in haar regio erg veel schade en leed heeft veroorzaakt. Meer dan vijfhonderd mensen kwamen daarbij om het leven.

"We hebben een triestige tijd achter ons liggen. Veel mensen hebben hun dierbare familie verloren: Wij hebben gelukkig geen gewonden en doden in het kindertehuis. Wel heel wat materiele schade. De omheinig van de twee tehuizen is kapot, veel scheuren in de muren en de vloeren zijn kapot", aldus de Belgische zuster die het kinderproject leidt. Bovendien is de nieuwe zonne energie-installatie van de tehuizen door de aardbheving van het dak gevallen en helemaal kapot. SOS Meerlo-Wanssum heeft dit tehuis enkele jaren geleden gesteund bij de aanschaf van een personenbus voor het vervoer van de kinderen en de inrichting van een studiezaal. Na de berichten over de aardbeving is er spontaan een actie gehouden om het kinderhuis in Chili te steunen. Bijna duizend euro werd overgemaakt door particulieren en er kwam een gift binnen van duizend euro van een bevriende stichting uit Reuver. SOS heeft dat bedrag aangevuld tot 2500 euro en rechtstreeks overgemaakt naar het project.

De eerste werken na de aardbeving is met man en macht gewerkt om de puin te ruimen en de omheining van de tehuizen te herstellen. Binnenkort worden de slaapkamers van de kinderen gesloopt en opnieuw gebouwd. Door de scheuren in de muur is het te gevaarlijk deze te laten staan. "Ik hoop dat dit voor het regenseizoen is gebeurd", aldus de zuster. Ze laat verder weten dat veel mensen geen huis meer hebben en in kleine tentjes wonen. Daar kunnen ze net in slapen. Vanuit het kindertehuis is de zuster met leiding en kinderen kleren naar deze zwaar getroffen families gaan brengen. Het doet haar goed dat ze vanuit Meerlo-Wanssum ook nu weer morele en financiele steun heeft gekregen. 
 
Kinderen van het SOS kinderhuis in Chili ruimen de puin op na de aardbeving.